Amsterdamse Waterleidingduinen

De Amsterdamse Waterleidingduinen is een mooi wandelgebied. Er leven damherten, reeën, vossen en schapen. Verder zijn er de gifgroene boomkikkers, hagedissen en een grote variatie aan vogels met o.a. ijsvogels en een kolonie aalscholvers. Door de vele watergangen en meertjes zijn er ook veel libellen. Het gebied is auto- en fietsvrij. Kortom een walhalla voor fotografen.
Aan de damherten en de vossen is een aparte pagina besteed met veel foto’s. Voor velen is het de plek om damherten en vossen te fotograferen. De herten zijn niet schuw en dat geldt ook voor een aantal vossen. De vossen worden gevoerd met als resultaat dat ze bijna uit de hand eten. Dit voeren is verboden maar daar houdt niet iedereen zich aan. Overigens zijn er ook vossen die schuw zijn en er, bij een ontmoeting, als een speer vandoor gaan. Genoeg hier over.

Onderstaand is te zien dat de Amsterdamse Waterleidingduinen een gebied is dat de prachtigste foto’s oplevert. Je moet er wel een flink eind voor lopen maar dan heb je ook wat.